Het Haags Matrozenkoor is opgericht in 1928. Momenteel staat het koor onder leiding van dirigent Peter van der Leeuw en telt ruim 30 leden. Het matrozenkoor biedt de leden een brede muzikale opleiding. Het koor bestaat uit een voorbereidende Opleidingsklas en een Concertklas bestaande uit sopranen, alten, tenoren en bassen. De concertklas zingt een breed repertoire van klassiek tot modern.

Onze partners

Het Haags Matrozenkoor werkt mee aan producties van bekende en professionele koren en orkesten zoals het Residentie Orkest, het Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Bachkoor Holland. Ook levert het koor regelmatig solisten aan professionele producties. Als traditioneel jongenskoor werkt het Haags Matrozenkoor rond Pasen mee aan diverse uitvoeringen van de Matthäus Passion in o.a. de Pieterskerk in Leiden, de Nieuwe Badkapel Scheveningen en in Amare.

In de Kersttijd verzorgt het Haags Matrozenkoor een Festival of Nine Lessons and Carols. Daarnaast geeft het rond de zomer een eigen concert. De afgelopen jaren stonden o.a. het Gloria van Vivaldi, de Krönungsmesse van Mozart en het Requiem van Fauré op het programma. Lees meer over onze concerten. Tegenwoordig is er in de zomertijd een wat luchtiger programma te beluisteren.

Tournee

Jaarlijks maakt het koor een buitenlandse tournee. Lees meer