Leander Schoormans

Muziekdocent

Leander Schoormans benwOp 4-jarige leeftijd begon Leander met drumlessen, maar al snel bleek dat zijn passie bij het orgel lag. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij keyboardlessen, en 2 jaar later pianolessen bij de pianiste/organiste Jelena Bazova.
Op dezelfde leeftijd zong hij in het Sacramentskoor als jongenssopraan en mocht onder andere zingen bij het Hodie van Williams o.l.v. Christopher Seaman, diverse Matthäuspassies met Joop Schets, Geert van den Dungen en Toon de Graaf, en de 3e Symfonie van Mahler o.l.v. Mariss Jansons met het Concertgebouworkest. Tevens zong hij in verschillende projectkoren.

Sinds 2015 volgt hij orgellessen, eveneens bij Jelena Bazova. In 2016 is hij ook begonnen met de studie Academie voor Muziekeducatie in Tilburg en volgt hij het bijvak orgel bij Ruud Huijbregts. Hij volgde een masterclass over oud-Franse orgelmuziek bij Jean-Baptiste Robin, en tevens masterclasses in vocal leadership (moderne koordirectie) o.a. bij Merel Martens. Daarnaast nam hij deel de Kurt Thomas cursus bij Jos van Veldhoven en Fokko Oldenhuis. In zijn minor specialiseerde hij zich in het dirigentschap.

Leander Schoormans is als dirigent werkzaam bij verschillende koren. Hij is tevens organist en pianodocent.